Over ons

Hoe 't allemoale begun

Onze naam hebben wij te danken aan korenmolen ‘De Zon’ die vanaf 1860 het straatbeeld van Oosterwolde bepaalde. Helaas is deze molen op 13 april 1976 afgebrand.

Opening in 1997

Wim van Boven, eigenaar van Bouwbedrijf W. van Boven, kocht de grond om er een bouwmarkt te starten met het oog op de fanatieke ‘Doe-het-zelvers’ en professionals. De winkel werd geheel in stijl officieel geopend door Henk Lubberding en Dries van Wijhe op de fiets, goede vrienden van Wim.

De Meule groeide gestaag en handige mannen en vrouwen uit de wijde omgeving wisten onze winkel te vinden. Er werd hier een daar een stelling bijgezet, maar om onze klanten alles te kunnen bieden wat hun hartje op bouwgebied kan wensen, werd er al snel gesproken over uitbreiden. Ideeën werden verder uitgedacht, doorgelicht door de vele professionals die onze bouwmarkt en het bouwbedrijf rijk zijn en uitgewerkt.

Alex aangenomen in 2004

De Meule is een echt familiebedrijf. Dochters Agnes en Wendy hebben beiden jaren in de zaak gewerkt, maar ook neef Alex van Erven kwam terecht in het bedrijf en nam het uiteindelijk van oom Wim over.

Verbouwen in 2011

In 2011 werden de plannen concreet en mochten we gaan verbouwen. Niet alleen werd onze winkel onder handen genomen, ook het kantoor van het bouwbedrijf werd stevig verbouwd en er werden ruimtes bijgebouwd om aan andere bedrijven te kunnen verhuren.

Opening van de nieuwe winkel in 2012

Op 27 april 2012 was het eindelijk zo ver; onze winkel werd feestelijk geopend! Joop Atsma en ook Dries van Wijhe werd weer van stal gehaald. Ze reden op een zeer herkenbare bakfiets de nieuwe winkel binnen. Er is een mooie reportage gemaakt door de Loco, die de complete opening hebben vastgelegd.

Deze kunt u via deze link bekijken: Opening nieuwe winkel

Ondertussen hebben we ook aan de achterzijde een stuk mogen aanbouwen. Onze opslag werd hiermee flink uitgebreid, waardoor we nog meer bouwmaterialen logisch kunnen uitstallen en uit voorraad kunnen leveren. 

 

Nieuwsgierig geworden? Kom eens langs!